16 de Outubro


Besides being one of the oldest and most consumed food in the world, it is also a priority food for a balanced and healthy diet, therefore, on October 16, 2000, the World Bread Day was implemented by UIBC (International Union of Bakers and Bakers-Confectioners), highlighting its history and nutrition importance. In Brazil, the consumption of bread is divided into French roll and “sliced bread” and, in recent years, the sector recorded a growth of over 60%.

ABIMAPI celebrates each year, by promoting and strengthening the consumption of industrialized breads in the country, through events, interviews, press releases and other institutional campaigns to boost healthy consumption of industrialized breads.

Saiba mais sobre este alimento:

O pão

Os pães industrializados são feitos de farinha de trigo, podem ser fermentados ou não e conter outros ingredientes, como sementes, castanhas e frutas secas. Atualmente há grande variedade de produtos no mercado, com diferentes texturas e formatos, desde os tradicionais aos com ingredientes funcionais.

Pães desde sempre

Uma visão panorâmica sobre o pão.

Saiba mais

Pães modernos

Porque a vida mudou.

Saiba mais

Pães funcionais

O que é isso?

Saiba mais

Quebre os mitos

Quando pensamos em carboidrato, pensamos num vilão. Engano. Ele é um grande aliado da vida saudável.